Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

Színes

Nyugodt szolgálat összetett feladatokkal

A Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért polgárőrei Debrecen város vezetői kérésének megfelelően 2016-ban is részt vettek az október végi hosszú hétvége ünnepei alatt a közrend és közbiztonság ellátásában - mondta el sajtótájékoztatóján Dolycsák Ferenc, az Egyesület alelnöke.

Az összetett feladatok  - forgalmi rend biztosítása, ügyelet a DKV célirányos járatain - végrehajtását a Debreceni Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály munkatársaival közösen végeztük el.

Egyesületünk polgárőrei mellett közösségi szolgálatot több középiskolás teljesített. Dolycsák Ferenc alelnök kérdésünkre számszerű adatokkal is szolgált: polgárőreink az öt nap alatt 620 összórát teljesítettek. Napi 12 órában - reggel 8 órától este 20 óráig - délelőtt és délután 6-6 polgárőr végezte feladatát, Józsán 4-4 polgárőr teljesített szolgálatot. Járőrszolgálatot két gépjárművünk végzett. Munkánk hatékonyságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a forgalmi rend biztosítása mellett - forgalomterelés - zökkenőmentesen zajlott a hatalmas gépjárműforgalom irányítása. A DKV célirányos járatain szolgálatot teljesítő polgárőreink jelenléte emelte a tömegközlekedési eszközökön utazók szubjektív biztonságérzetét is. Örömmel jelenthetem - hangsúlyozta ki Dolycsák Ferenc -, hogy több utas is kifejezte pozitív és egyben támogató véleményét a polgárőrök hasznos jelenlétéről.