Rádió P - A polgárőr rádió - Bűnmegelőzési program Bólyban

foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Időkép

Országos Polgárőr Nap

Hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség Sopronban

Fodor Tamás, a XXII. Országos polgárőr napnak helyszínt adó város, Sopron polgármestere köszöntötte a mintegy ötezer résztvevőt, akik tizenkilenc megyéből érkeztek az eseményre, hangsúlyozta, hogy városukban is hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség.

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia

Polgárőr Akadémia 9

Elégedett oktatók és hallgatók

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia 8

Továbbra is kedvenc a kommunikációs tréning.

Bővebben...:

A Bólyi Polgárőr Egyesület szervezésében került sor a „Női NEM – Válasz az erőszakra” elnevezésű bűnmegelőzési program rendezvényére a bólyi Erzsébet Vígadó színháztermében.

A Pécsi Rendőrkapitányság 2014-ben elindított – a nők elleni erőszak megelőzését célzó – napjainkra megyei érdeklődésre számot tartó programja kapott meghívást a négyezer lelket számláló Baranya megyei Bólyba.

A 2016. október 26-án délelőtt megrendezett programon elsőként a „Városvédő – Kezedben a biztonságod” elnevezésű ingyenes mobiltelefonos alkalmazásról tartott ismertetőt Rózsavölgyi Péter, a fejlesztő cég, az NRG Online Média Tanácsadó Kft. ügyvezetője. Az okostelefonra letölthető applikáció beállításával a telefon alkalmassá válik arra, hogy baj esetén ne csak a családtagokat értesítse, hanem a hívó fél GPS adatai a pécsi térfigyelő központba is megjelenjenek, megkönnyítve így a rendőrség riasztását.

A nők elleni erőszak formáiról, okairól, és a megelőzés lehetőségeiről a bűnmegelőzési program megálmodója dr. Vitális Ágnes rendőr alezredes, a Pécsi Rendőrkapitányság munkatársa tartott előadást, de a teltházas rendezvényen résztvevők Schönberger Tamás helyi polgárőrtől a fizikai támadások megelőzésére alkalmas, hasznos önvédelmi fogásokat is elsajátíthattak.

A bűnmegelőzési program iránt továbbra is töretlen az érdeklődés.

Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Copyright © 2017 Rádió P - Jogában áll hallgatni!  Rights Reserved.