Rádió P - A polgárőr rádió - Érdekességek nemcsak polgárőröknek!

foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Időkép

Országos Polgárőr Nap

Hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség Sopronban

Fodor Tamás, a XXII. Országos polgárőr napnak helyszínt adó város, Sopron polgármestere köszöntötte a mintegy ötezer résztvevőt, akik tizenkilenc megyéből érkeztek az eseményre, hangsúlyozta, hogy városukban is hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség.

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia

Polgárőr Akadémia 9

Elégedett oktatók és hallgatók

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia 8

Továbbra is kedvenc a kommunikációs tréning.

Bővebben...:

Hétvégi meteorzápor

Péntek éjszaka bolygónk keresztezte a 209P/LINEAR üstökös pályáját. A hétvégén, ha az idő is engedi, láthatjuk a meteorból korábban kiszakadt apró porszemcséket, melyek meteorrajként észlelhetőek.


Bár péntek éjjelre jelezték a legnagyobb aktivitását az üstökösnek, de a következő két napban is lehet kémlelni az eget.

Az üstökös által kibocsátott porszemcsék az 1800-as években szakadtak ki. Az üstökös ötévente kerül a Föld közelébe, amit 2004-ben fedeztek fel és nem lehet tudni, milyen aktivitása volt az elmúlt évszázadokban. A legjobban észlelhető időszak május 24-én, szombat reggel volt, de mivel Magyarországon ilyenkor már világos van, így nem láthattuk, de érdemes szombat este kémlelni az eget.

A meteorraj radiánsa a Zsiráf csillagképbe esik, így a Sarkcsillag irányából várhatjuk a hullócsillagokat és a hagyományoknak megfelelően kívánjunk valamit, amit szeretnék, hogy teljesüljön.

Copyright © 2017 Rádió P - Jogában áll hallgatni!  Rights Reserved.