Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

A Rádió életével kapcsolatos információk

Legyen tudatos adományozó!

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületének sajtóközleménye alapján, évente több mint 2 millió ember érzi szükségét annak, hogy nyilatkozzon az 1+1 % -ról , támogatást adjon a civil szervezeteknek, egyházaknak , bizonyos közintézményeknek és közgyűjteményeknek.

A civil szervezeteknek juttatott 1%-ra, az adományozás e sajátságos módjának szabályaira hívták fel a figyelmünket, melyet minden adózó, és adóját idejében befizető állampolgár május 20-ig megtehet.

Úgy tudunk helyesen adni, ha az 1% valóban a legjobb helyre kerül, és az adott szervezet megfelelően használja fel az összeget. Magyarországon nem fordul elő tömeges mértékben visszaélés, de vannak problémák itt is, figyeljünk oda, legyünk felelős adományozók, és ne csalóknak vagy rosszul működő szervezeteknek juttassunk támogatásokat! Rossz helyre küldött 1%-unk máshol hiányozni fog!

Olyan szervezetnek adjon 1%-ot, melynek ismeri működését, céljaival egyetért, és megfelel a törvényi előírásoknak. A NAV oldalán található ahivatalos lista, de az adhat.hu összegyűjtött több ezer ilyen szervezetet, ahol útmutatókat is talál a tájékozódáshoz.

Ha nem találkozott még civil szervezettel, mely elnyerte volna bizalmát, akkor keressen egy új szervezetet! Ha eddig nem tette meg, akkor sincs még késő: nézzen utána az interneten! Nézze meg a weboldalát!

Megtalálta? Kérjen tőle tájékoztatást, hogy mire gyűjtenek, és kérdezze meg mire költötték az eddigi 1 %-os bevételüket!

Kérjen visszajelzést 1%-os adományáról: mind a civil szervezeteknek mind pedig az adományozóknak hasznos, ha információt adhat és kaphat egy-egy cél eléréséről. A civil szervezet nem ismerheti meg az Ön adatait, de Ön tájékozódhat.

Ne csak 1%-ot adjon, hanem adományozzon is, vagy vegyen részt a szervezet munkájában, ismerje meg közelebbről a tevékenységét: önkénteskedjen!

A lényeg, hogy legyen tudatos adományozó, 1%-ról nyilatkozó. A hosszú távú kapcsolat az adományozó és a szervezet között biztosíték, hogy Ön is részese lehessen egy jó ügynek.